Afdekmateriaal

Afdekmateriaal

Afplakken waarom?

Vloer
Plak altijd de vloer af wanneer je gaat schilderen. Er vallen altijd kleine verfspatjes op de grond die later moeilijk te verwijderen zijn. Dit geldt met name voor verwerking van verf met rollers.

Glas
Als je goed afplakt krijg je een strak schilderwerk (film). Het lastige is het afplakken, wanneer je dit niet goed doet komt en er verf onder het plakband komt, toont het schilderwerk juist slordig. Een heel belangrijke feit is dat je tape nooit neer moet opleggen Er zijn diverse soorten plakband op de markt. Voor op glas kun je de gele tape van Kip of blauwe tape van de bouwmarkt. De gele tape van Kip geniet de voorkeur, omdat de tape zeer sterk is een goede plak heeft gedurende een langere periode.

Materiaal: stucrol.

Geeft een optimale bescherming van de vloer. Is opgebouwd uit karton met daaronder een dun laagje  plastic folie. Het karton neemt de verf op en droogt zo sneller, waardoor je er na verloop van tijd gemakkelijk overheen kunt lopen. Het plastic folie zorgt ervoor dat vocht/verf er niet door komt.

Materiaal: plastic folie.

Dit is een vrij goedkope en makkelijke manier om alles binnenshuis veilig te maken voor verfspatten. Je dekt op eenvoudige manier de keuken, trap of meubels af.  Nadeel: De verf wordt niet opgenomen zoals in karton, dus als je hier op staat zit het dus aan je zool.  Hierdoor is de kans vrij groot dat je met verf aan je zool door het hele huis loopt.

Online materialen bestellen:

Kip Tape online bestellen

Afdekmaterialen bestellen