Kitten

In de meeste gevallen (bijna altijd)  gebruik je een acryllaat kit. Op dit soort kit hecht nl. verf goed. Vermijdt kit op siliconen basis, omdat verf hier slecht op hecht. Als je op siliconen kit verf aanbrengt ontstaan kraters. Dit betekent dat de verf hier niet hecht en dat komt door het verschil aan oppervlakte spanning tussen de siliconen en de verflaag. Daarnaast is een vervelende bijwerking van siliconen dat het zich snel verspreid in de verf als er beetje aan je kwast gekomen is. Mocht dit gebeuren zal er op verschillende plekken in de verflaag kraters ontstaan. Indien dit probleem zich voordoet kun je bij de verfspeciaalzaak anti-siliconen vloeistof halen en dit aan de verf toevoegen om het probleem op te lossen. Het beste is de verf en kwast niet meer te gebruiken als het besmet is met siliconen.

Kit
Gebruik voor een licht eindresultaat een witte kit en voor een donkere idem. Voor de verwerking van kit in gaten/kieren.scheuren zie film
Voor het verwerken van acrylkit heb je het volgende nodig:

  • vochtige doek
  • acrylkit patroon *Den Braven kit wordt aanbevolen
  • kitpistool

Wat is een goeie kit?
Een goede kit kun je allereerst gemakkelijk verwerken en is duurzaam. Er zijn simpel gezegd twee soorten aryllaat kitten. Dit is interieur- en exterieur kit. Als je een kitlaag opzet (bijvoorbeeld tussen raam en kozijn) moet de kit gemakkelijk ofwel in een vloeiende beweging uit het kitpistool komen. Bij stugge of oude kit kost dit veel kracht en plakt het niet goed op het te schilderen houtwerk. Mocht deze situatie zich voor doen, kun je een stukje afsnijden van het plastic spuitstuk.