Plamuur

Gereedschap

Gebruik voor het plamuren twee messen en een degelijke plamuur. Er zijn twee soorten plamuurmessen. De relatieve goedkope gestanste messen en de duurdere gesmeden messen (Film). Wat is het verschil? Met de gesmeden uitvoering krijg je beste resultaat. Dit komt door de hoge kwaliteit van het metalen blad (veerkracht), waardoor de verwerkingsdruk beter beheersbaar is en er dus minder schuurwerk ontstaat. Klik hier voor een film waarin duidelijk het verschil zichtbaar is tussen de 2 plamuurmessen.

Online plamuurmessen bestellen

Plamuur

Verwerking: messen.
Films over plamuur: klik hier

Je hebt bouwmarkt plamuur van bijvoorbeeld Alabastine vuller. De meeste plamuursoorten zijn op waterbasis (acryl). Ofwel een  1 componentplamuur die uithardt door een reactie met lucht (zuurstof) en verdamping van het transportmiddel (water). Hiermee dicht je kleine gaten. Plamuur van Bolivia werkt zeer goed, omdat deze zeer uit zeer fijne plamuur bestaat. Wanneer je hiermee plamuurt en dit netjes doet, hoef je nauwelijks nog te schuren.

2 -Componenten plamuur:

Voor een zeer mooi en snel resultaat kun je gebruik maken van 2 CP. Door middel van een dispenser komen de component A (vuller) en component B (harder) er in de juiste verhouding uit. Hierna mengen en snel verwerken, omdat de droogtijd kort is.  Klik hier voor het gebruik van de 2-componenten plamuur (Film).

Kwastplamuur:

Deze plamuur breng je met een kwast op en schuur later glad. Ook dit is vaak een acrylplamuur (waterbasis).